I Mozambique

Kuløren på mit humør er gråt med sprækker af glitrende, sølvagtige reflekser
Har De dild? spurgte den i rød og blåternet folkedragt iklædte unge kvinde.
Ja, svarede jeg.
Så vil jeg tillade mig at spørge om, hvornår der kommer nye budskaber om forholdene i Mozambique. Det gør der om et kvarter. Men hvorfor spørger De om det. Telefonen ringer. En hurtig klingende bas spørger om et eller andet kan passe, og om han må ringe igen, når han har en god pris på et tilbud. Det må han godt. Jeg svarer ham lavmælt og irriteret, fordi han leder tanken hen på penge. Han spurgte om han havde sagt noget forkert. Næe mumlede jeg træt. Han er avissælger og ringer fra hemmeligt nummer. Og han spurgte om han forstyrrede, hvilket jeg sagde njet til, men det var løgn, for jeg var ved at skrive lidt på min hjemmeside.

Kvinden i folkedragten kigger på mig. Spørgende. Og jeg aflæser med bekymring hendes læber. Tænderne er smukke. Øjnene klare og ser snart igennem mig. Så siger jeg. Tankbilen der eksploderede i Mozambique i går førte til at 70 mennesker blev dræbt. Hun for sammen. Beholderen. Vi ser det for os. Flammehavet. Hører skrigende. Føler. Vi går ud på altanen. Ser på fuglene og lytter til lydene fra vejen. Holder om hinanden og køler os i novemberbrisen.

Vi bliver dus.