Dig og dine tågede forestillinger

Dig og dine tågede forestillinger

Husk nu hvor du kommer fra. Det er ment som en advarsel. Det forekommer mig ,at du ikke på nogen måde har lært af de erfaringer, du ha gjort dig. Du vil blive udvist, forladt, alene, med en eneste attrå. At finde hjem til din himmelske bolig. Ja himmelske bolig. Den drøm har du brygget sammen ved læsning af apokryfe skrifter, og du har den skøre ide, at der skulle findes en himmel, som du kommer fra og hvortil du skal återvenda. Men fæ som du er, så hopper du på hvad som helst. Blot det er sært, mystisk, dunkelt eller tåget. Din babyhjerne vrikker med sit vedhæng, og indgyder dig forestillinger, som intet har med virkeligheden at gøre. Så snakker du løst om dommedag. Hvad fanden bilder du dig ind at tro på det gamle ævl. Omkodes ymter du. Javel. Gå du bare igang med at omkode. Hvad er den der himmel så symbol på, om jeg må spørge. Et sted udenfor tid og rum, siger du. Så ynkeligt du bævrer. Udenfor tid og rum. Og hvad så med evig. Ja du mener det er det samme som himmelsk. Uden begyndelse uden ende. En cirkelrund cirkel. Nej min gode ven. I muddergrøften ligger du, væltende dig i sølet.

Men du siger håb. Håb på hvad? At noget godt er i vente også for dig. Her på jorden. Nej min ven. Det du kan håbe på er at du ikke skal vente andet end en pose jord. Som du så skal æde. Min Gud forbarm dig over mig. Nej dit bæst. Du snakker om Gud uden at have den ringeste indsigt i disse metafysiske forestillinger. Der findes ikke noget der blot i en eller anden ligegyldig detalje stemmer overens med det vi kan kalde virkeligheden. Og det ord, virkelighed, det er der ingen, nej ingen der har nogensomhelst begreb om. Forstandsformer a la Kant. Hallo. Du har jo ikke læst andet end en leksikonartikel om forstandsformer. Das klingeling an sich und das tingelingelater an mich, fremturer du. Knastør begrebsgymnastik. Vil du have en øl. Ja siger du. Men du får kun en tom ølflaske, som du kan sutte på i din evige virkelige himmel. Håb. Din drønnert. Intet håb for en usling som dig. Bravo.